Ķirbja karijs ar Indijas riekstiem

SASTĀVDAĻAS:

  • kubiņos sagriezts ķirbis – 200-300 g
  • sīpols, ķiploks
  • Gi sviests– 1 ēd.k.
  • ingvera pulveris – ¼ tējk.
  • čillī pulveris – naža gals
  • malts kumins – ¼ tējk.
  • ķimenes – ½ tējk.
  • kanēlis – ¼ tējk.
  • malta paprika – 1 tējk.
  • sāls, pipari
  • sarkanās lēcas  - 30 g
  • tomāti savā sulā – 240 g
  • Indijas rieksti – 20 g
  • zaļumi

PAGATAVOŠANA:

  1. Uzkarsētā eļļa liek cepties gabaliņos sagrieztu ķirbi, sasmalcinātu sīpolu un ķiploku. 

  2. Pieber garšvielas un turpini cept aptuveni 5 min. 

  3. Pieber noskalotas lēcas un pielej smalcinātus tomātus savā sulā, un nedaudz karstu ūdeni. 

  4. Sautē vēl 10 min. 

  5. Pievieno atsevišķā pannā apgrauzdētus Indijas riekstus (vari negrauzdēt, bet tad zaudēsi vienu papildus garšas aromātu). 

  6. Pasniedzot pārkaisi zaļumus vai mikrozaļumus.

ŅEM VĒRĀ!

  • Ja izmanto cepamo ķirbi tad ar visu mizu.
  • Gi sviesta vietā vari izmantot sviestu vai olīveļļu.  
  • Ūdens vietā vari izmantot buljonu.
  • Indijas riekstu vietā vari apcept mandeļu skaidiņas vai jebkādus citus riekstus.